Imaxe procedente de Infojardín
Nace dun arbusto chamado Acca sellowiana (Feijoa sellowiana) ou Guayaba do Brasil, orixinario dalgúns países de Sudamérica.
Esta especie pertence á familia botánica das Mirtáceas polo que podemos considerala prima dos tan desprezados Eucaliptos (Eucalyptus gobulus, entre outras especies), dos marabillosos Metrosideros (Metrosideros tomentosa, e outros) e, mesmo do Mirtos (Myrtus communis) ou arraiáns, moi utilizados como cerramento de fincas ou distribuidor de espazos (ou labirintos ...) nos xardíns.
Imaxe procedente da Wikipedia
A feixoa é un froito ovalado, verde con un aroma e sabor característicos e unha polpa un pouco áspera (coma unha mestura entre pera e plátano).
Pódese comer crúa ou facer compota ou doce do tipo do marmelo.
Receta para facer doce:
10 feixoas peladas, cortadas en anacos.
100 gr. de azucre.
100 gr. de azucre.
300 ml. de auga.
Feitura: mesturar tódolos ingredientes e cocer a lume suave durante 2 horas.
Pois a disfrutar e, que cunda!. Ata outro momentiño.
Pois a disfrutar e, que cunda!. Ata outro momentiño.
No hay comentarios:
Publicar un comentario